top of page
dats24-elektrische-laadpaal-066_1642407385.jpg
  • Foto van schrijverRobin Nathalia

Albert Heijn gaat snelladers plaatsen

Albert Heijn begint dit jaar met het plaatsen van snelladers bij zijn winkels in Nederland en België. De supermarktketen gaat hiervoor een samenwerking aan met Eneco eMobility. Hoeveel het laden bij Albert Heijn precies gaat kosten, is nog niet bekend.


Het tempo waarmee Albert Heijn de snelladers gaat plaatsen, ligt behoorlijk hoog. Dit jaar moeten er in totaal 240 laadplekken bij de supermarkten verschijnen, in 2025 moeten dat er minimaal 2.000 zijn. Tegenover RTL Nieuws meldt Albert Heijn dat het gaat om snelladers met een maximale laadsnelheid van 225 kW. De elektriciteit voor de snelladers is afkomstig uit volledig duurzame stroom. De snelladers zijn voornamelijk bedoeld voor klanten die bij de Albert Heijn boodschappen komen doen.


Hoeveel het laden bij de Albert Heijn gaat kosten, is nog niet bekend. In Duitsland kun je bij de Aldi bijvoorbeeld gratis snelladen als je er boodschappen komt doen. In Nederland biedt Lidl bij haar vestigingen in Emmen, Halsteren, Hengelo, Huizen, Leeuwarden, Tilburg, Wolvega, Zaandam en Woerden al gratis laadfaciliteiten aan.


Eerder kondigde Shell ook al aan om snelladers te gaan plaatsen bij supermarkten. Dat zal dan dus niet bij Albert Heijn zijn. De verwachting is dat Jumbo en/of Plus een samenwerkingsverband aan gaan.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page