top of page
dats24-elektrische-laadpaal-066_1642407385.jpg
  • Foto van schrijverRobin Nathalia

Accu op wielen

Door het toenemende aantal elektrische auto’s is het soms zoeken naar een vrije parkeerplaats met laadpaal. De oplaadrobot Ziggy helpt autorijders aan beide.


Ziggy is in feite een accupakket op wielen dat naar de klant toekomt. Het Amerikaanse bedrijf EV Safe Charge ontwikkelde de robot speciaal voor bestaande parkeer­garages.


Het idee is dat de eigenaren geen vaste laadpalen met de bijbehorende elektrische infrastructuur hoeven te installeren. Er is alleen een basisstation nodig waar de robots kunnen opladen en wachten op klandizie.


Ziggy houdt je plaats bezet

Automobilisten kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren. Het reserveringssysteem stuurt Ziggy naar een vrije parkeerplaats om deze bezet te houden.


De app loodst de bestuurder daar vervolgens naartoe. De robot rijdt de parkeerplaats uit en gaat na het inparkeren dicht achter de auto staan.Rijdend reclame display

Daarna moet de bestuurder zelf handmatig de stroomkabel op de auto en de oplaadrobot aansluiten. Zo blijft Ziggy staan tot de eigenaar van de auto terugkomt. De robot bestookt intussen iedereen die langskomt met reclame op een groot display.


Na het betalen via de app gaat Ziggy terug naar z’n basisstation. De robot heeft een elektrische aandrijving en vier stuurbare wielen om makkelijk te kunnen navigeren. Het zwaarte­punt ligt laag genoeg om niet om te vallen bij het rijden over drempels of hellingen.Camera's en sensoren voor de veiligheid

Verlichting op de voor- en achterkant, camera’s en sensoren moeten de veiligheid in de parkeergarage waarborgen. Het is nog onbekend of de Ziggy autonoom zijn weg zal gaan vinden of op afstand wordt bestuurd.


Ook is het natuurlijk afwachten hoe goed Ziggy presteert in drukke en krappe parkeergarages.


13 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page